gallery/1200px-hupam

H.U.P.M.

HRVATSKO UDRUŽENJE

PRIRODNE MEDICINE

DOKTORICA RIBIĆ-IBIŠEVIĆ: OSJEĆALA SAM SE KAO DA “NEMAM KIČME”

 

Dženisa Ribić-Ibišević, doktorica specijalista obiteljske medicine iz Sarajeva, za pozitivan učinak Prahistorijskog podzemnog labirinta Ravne na ljudski organizam je čula od prijatelja i susjeda. S obzirom da je, istakla je, naučena da kao zdravstveni radnik uvijek traži materijalne dokaze za sve, imala je određeni otpor prema ideji da dođe i posjeti tunele.

Nakon izvjesnog vremena, ipak je došla i trenutno je osjetila poboljšanje stanja. Naime, doktorica Ribić-Ibišević pati od problema s cervikalnom (vratnom) i lumbalno-sakralnom (slabinskom) kralježnicom.

-          Desna ruka mi je bila poseban problem. Prvi put kad sam došla u tunele osjetila sam tzv. parestezije, trnce kroz čitavu ruku, tako da sam praktički mogla da pratim taj živac iz vratne kralježnice kroz ruku. Došla sam kući i prvo sam dobro jela, jer sam po izlasku iz tunela osjetila glad, a onda sam, prvi put, spavala dječijim snom. Kad sam ustala, osjećala sam se kao da “nemam kičme” – objasnila je.

Od prvog posjeta do danas, u tunele je dolazila desetak puta i prvih nekoliko posjeta efekt tunela je osjećala tri dana. Međutim, konstantnim dolaskom, efekt se produžio na desetak dana.

-          Svojim pacijentima kažem šta mi pomaže i već imam pozitivnih iskustava pacijenata koji dolaze u tunele – dodala je.

Njeno svjedočanstvo pogledajte ovdje:   

Preuzmite knjigu koja mijenja živote ljudi i u kojoj se krije istinska moć da od svog života stvorite sve što poželite

gallery/aaa
* indicates required