gallery/1200px-hupam

H.U.P.M.

HRVATSKO UDRUŽENJE

PRIRODNE MEDICINE

Ispovjest Nađe Bajtarević

gallery/haris2

Pise: dipl.oec. Haris Delibašić

Harisovi susreti

 

Interesantnu ispovijest u vezi ljekovitog uticaja Tunela Ravne ispričala nam je i naša sugrađanka Bajtarević Nađa iz Visokog.  Njen zdravstveni problem bila je osteoporoza kičme.  Osim što se nije mogla kretati bez štapa, neki su ljekari čak prognozirali da uskoro neće moći ni bez invalidskih kolica.

Ipak umjesto toga njeno zdravstveno stanje odjednom je postalo mnogo bolje. Kako sama kaže, sve se promijenilo od kako je počela dolaziti u Tunele Ravne.

Nakon prve posjete, Nađa je usnila san kako se sa suprugom  Fikanom penje na vrh Bosanske piramide Sunca.  Fikan se, kako reče, brzo uspeo do vrha, dok se ona u podnožju mučila bez štapa.  Sjeća se da je štap kojeg je dobacio Fikan proletio kao strijela  i da ga  nije uspjela dohvatiti rukom.  

Da sve bude kao u nekoj bajci, kada se tog jutra probudila,  nije mogla  vjerovati da i bez štapa može  da stoji i hoda.  Rekla je da nakon toga ne osjeća bolove dok se kreče i da joj više nije potrebna pomoč ljekara.

Tako je priča o Nađi imala svoj sretan završetak, jer se njen san zaista pretvorio u javu.  Od tada su Nađa i Fikan redovni gosti u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne.

gallery/174066f57e5ccdbcddbc9ee5a30ce201_m

Preuzmite knjigu koja mijenja živote ljudi i u kojoj se krije istinska moć da od svog života stvorite sve što poželite

gallery/aaa
* indicates required