gallery/1200px-hupam

H.U.P.M.

HRVATSKO UDRUŽENJE

PRIRODNE MEDICINE

HUPM nije samo centar za registraciju praktičara, iscjelitelja i njegovatelja prirodnih terapija i metoda, već je organizacija koja u jednoj od svojih zadaća ima cilj zabilježiti, otkriti, upoznati javnost,  trajno sačuvati i u konačnosti prenijeti generacijama dalje razne načine i metode liječenja i metode za očuvanje zdravlja na osnovi prirodne medicine.

Ne priznavanje rada i nekih metoda, kao i pokušaj onemogućavanja pojedinaca koji su veliki protivnici prirodne medicine velikih mogućnosti za pomoć pojedincima može spriječiti upravo ovakva organizacija koja svojim licencama i certifikatima, kao i članstvom  jamči da je terapeut kvalitetno izučen, da se ističe  kvalitetnim radom, te da iza njega postoje rezultati koji su mu omogućili djelovanje putem ili unutar HUPAM-a.  

Izraz „prirodna medicina“ koristi se od davnina, od vremena kada su pojedini službeni liječnici svoje pacijente tretirali na potpuno i isključivo prirodan način. Neki od poznatih prirodnih medicinara su dakako John Raymond Christopher, Neil Nedley, Donald Miller, Lorraine Day, Richard Schultz.

Prirodna (alternativna) medicina temelji se na znanjima iz klasične medicine, iako je  širih nazora upravo jer prihvaća i dozvoljava utjecaj onog nečeg tzv.  nevidljivog, neopipljivog i na klasičan način ne dokazanom.

Klasična medicina nikada nije mogla riješiti sve zdravstvene  probleme pojedinaca, a osobe rado prihvaćaju prirodnu medicinu kako za svoje izlječenje, tako i za prevenciju jer se temelji na prirodnim lijekovima i na za zdravlje pojedinca prikladnijem  načinu života.  Prirodna (alternativna) medicina je usmjerena na cjelovito zdravlje pojedinca i nudi, odnosno, promiče trajno dobro zdravlje svakome. 

Iako  konvencionalna medicina ne priznaje mnoge oblike alternativnih terapija i metoda, stavovi prema prirodnoj medicini  uglavnom su opće prihvatljivi, pa se iz toga iskristaliziralo više od stotinu raznih naziva i pojmova; ozdravljenje, iscjeljenje, terapeutiranje, reikiranje itd. U nekonvencionalnoj medicini svoje mjesto pronašli su:

  • Narodna medicina, tradicionalna medicina, alternativna medicina, paramedicina, duhovna medicina, hagiomedicina, šamanizam, proricanje, vidovitost rašljarstvo, art terapija, zvučna terapija, geštalt, terapija svjetlom, terapija bojama, hiromantija, geomantija, itd.    

Radi lakšeg snalaženja kako samih terapeuta tako i korisnika njihovih usluga ili proizvoda razvrstani svi u 4 glavne grane alternativne medicine

PRIRODNA MEDICINA:

Aromaterapija,

Terapija drevne kineske  medicine,

Terapija tibetantske medicine,

Terapija drevnih indijanaca,

TRE metoda,

Talasoterapija,

Fitoterapija,

Zdrava prehrana,

Apiterapija,

Homeopatija,

 

ENERGETSKA MEDICINA:

Rekonekcija,

Akupunktura,

Kristalo- terapija,

Yoga,

Namještanje atlasa,

Refleksoterapija

Bioenergija,

Terapija hipnozom,

Regresoterapija

Autogeni trening,

Shiatsu,

Tu – ina,

Tajlandska  masaža,

Iscjeljivanje dodirom ,

Energoterapija,

Vibroterapija,

Medicinska radioestezija

 

DUHOVNA MEDICINA:

Egzorcizam,

Reiki,

Šamanizam,

Theta,

Arapska metoda duhovne medicine,

Tras. Disanje, 

Mantranje,

Ćišćenje nagomilanih negativnih energija,

MPM+,

Islamsko buđenje,

Molitva,

Meditacija ,

Hagioterapija,

Prana, liječenje pranom, 

Vedska astrologija,

Tai chi chuan

 

ALTERNATIVNE SAVJETODAVNE METODE RADA


Tarot,

Ayurveda,

Arhetipovi,

Numerologija,

Konstelacije,

Anđeli,

Astrologija,

Yotish,

Fengshui,

Kompjutorska analiza,

AMQAT preventivna računalna dijagnostika funkcionalnog stanja organizma

Preuzmite knjigu koja mijenja živote ljudi i u kojoj se krije istinska moć da od svog života stvorite sve što poželite

gallery/aaa
* indicates required