gallery/1200px-hupam

H.U.P.M.

HRVATSKO UDRUŽENJE

PRIRODNE MEDICINE

 VRIJEDNOST ŠEĆERA U KRVI KOD TESTIRANIH OSOBA MNOGO BOLJA NAKON BORAVKA U TUNELIMA

gallery/0087603b38ed2efa20db12d6ce161f51_m

Na inicijativu češkog stručnog magazina WM, na lokaciji Prahistorijskog podzemnog labirinta Ravne vršena je analiza nekih od osnovnih parametara zdravstvene slike ljudskog organizma. Prije i poslije boravka u tunelu testirano je šest osoba kojima su mjerene vrijednosti krvnog tlaka i nivoi šećera u krvi (glukoze).

Nakon sprovedenog testiranja rezultati su ponovo nedvojbeno potvrdili da boravak u tunelu ljekovito djeluje na ljudsko zdravlje.

Osim što je kod testiranih vrijednost krvnog tlaka bila bolja po izlazku iz tunela, utvđeno je i da je nivo šećera u krvi također pokazao bolje vrijednosti. Najbolja ilustracija toga je podatak u vezi jedne od testiranih osoba kod koje je nivo glukoze u krvi prije ulaska u labirint imao vrijednost 9,5, da bi nakon provedenih 90 minuta u tunelima nivo glukoze u krvi iznosio 5,7.

Poznato je od ranije da su tuneli dobri za stres, astmu, migrenu i pritisak.

Ekipa WM magazine je ovaj boravak u Visokom iskoristila i za primopredaju vrijedne donacije Fondaciji “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Riječ je o električnim kolicima za istovar materijala. Ovo vozilo će radnicima Fondcije koji rade u podzemnim tunelima uveliko olakšati posao te ubrzati napredovanje ka Bosanskoj piramidi Sunca.

gallery/šećer 1
gallery/šećer 2
gallery/šećer 3
gallery/šećer 4
gallery/šećer 5
gallery/šećer 6

Preuzmite knjigu koja mijenja živote ljudi i u kojoj se krije istinska moć da od svog života stvorite sve što poželite

gallery/aaa
* indicates required