gallery/1200px-hupam

H.U.P.M.

HRVATSKO UDRUŽENJE

PRIRODNE MEDICINE

Čudesne molekule u Tunelima Ravne

 

Moje treće naučno putovanje u Bosansku dolinu Piramida imalo je namjeru odkriti,zašto se  smanjuje krutost odnosno poboljšava vazodiletacija-elasticitet arterija.

Dali boravak u Tunelima Ravne potiče produkciju NO – čudesnih molekula u ljudskom tijelu i na taj način poboljšava elasticitet arterija?

Naučnici su tek 1992 godine otkrili, kako dušični oksid (nitric oxide - NO) djeluje kao signalna molekula i tako utječe na proširenje krvnih žila. Za svoje otkriće su 1998. godine nagrađeni posebnim priznanjem za velika dostignuća u znanosti - Nobelovom nagradom.

Dušični oksid (NO) je molekula koja se aktivno proizvodi u ljudskom tijelu. Dušični oksid igra važnu ulogu u prijenosu signala, kontrakciji glatkih mišića, bioenergiji, adheziji trombocita, imunitetu i regulaciji stanične smrti. Informacije prikupljene tokom proteklih 25 godina potvrđuju da nedostatak pravilne regulacije nivoa dušičnog oksida dovodi do bolesti kao što su hipertenzija, oštećenje kardiovaskularne funkcije, neurodegeneracija, artritis, astma i septički šok.

Američki naučni žurnal Science je 1992 godine dušični oksid nazvao za Molekulu godine 1992 - “čudesna molekula”.

Koncentraciju dušičnog oksida u ljudskom tjelu može se mjeriti sa Patentiranim Berkeley Saliva Testom. Ova neinvazivna metoda u ustima u slini mjeri koncentaciju  dušičnog oksida.

Berkeley test smo napravili kod dvije osobe, koje su boravile u tunelu tri puta po 60 minuta u roku dva dana.

Testni listič se kratko stavi u usta, povuče po jeziku, da se natopi slinom,izvadi i pročita rezultat.

Da bi test dokazao povečanje koncentracije  dušičnog oksida, treba promjeniti boju-potamniti. Što tamnija boja, više dušičnog oksida u tijelu.

Berkeley test je nakon tri ulaska, svaki po 60 minuta u Tunele Ravne signifikatno promjenio boju-potamnio. (slika 1 i 2).

Na taj način sam utvrdio, da Tuneli Ravne potiču produkciju “čudesnih molekula” NO u ljudskom tijelu.

Kranj, Slovenija 12.3.2019

Aleš Homovec

Preuzmite knjigu koja mijenja živote ljudi i u kojoj se krije istinska moć da od svog života stvorite sve što poželite

gallery/aaa
* indicates required